Dita ndërkombëtare e Lutjes dhe e Ndërgjegjes Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore, 8 shkurti vendosur ne nje conference te vatikanit eshte kujtuar edhe nga shoqata drejtesi dhe paqe ne shkoder.

Duke folur per simboliken e kesaj dite drejtuesi Luigj Mila shprehet se ne zonen e veriut fatmiresisht ky fenomen nuk eshte shume I larte ndersa evidenton se forma me e e perhapur e trafikimit me te cilin jane perballur ka qene prostitucioni. Drejtuesi Mila nenvizon se mjaft raste qe jane bere shkak per gjakmarrje, ka qene pikerisht trafikimi i femrave ne qarkun Shkoder drejt vendeve te huaja. Kështu është vendosur në një konferencë të mbajtur në Vatikan, që përkon me ditën e festës së skllaves Sudaneze, Josephine Bakhita, e cila pasi që u lirua u bë murgeshë dhe u betua në ligjin e kishës në vitin 2000.Dita është promovuar nga Këshilli Papnor, i quajtur “Drejtësi dhe Paqe”, që merret me “Kujdesin e Emigrantëve dhe të Popujve Shëtitës”, së bashku me Bashkimin Ndërkombëtar të eprorëve të Përgjithshëm (UISG).Angazhimi i Kishës Katolike Përballë këtij fenomeni që shkel me këmbë dinjitetin nnjerëzor ka qene ne vemendje. Vetë Papa Françesku ka shpallur që: “Trafikimi i qenieve njerëzore është një plagë e hapur në trupin e shoqërisë bashkëkohore. nje ga qendrat qe ka bashkpunim dhe orientimet dalin pikerisht atje Per kishen njeriu eshte mbi gjithcka Qeniet njerzore jane te paprekshme Me fjalen e papes eshte nje nga krimet me re me medha Komisioni jone nuk ka bere akti sepse verou nuk ka qene shum i prekur per fatin tone te mire Ne si struktuture jemi bere pjese e projelteve Prostitucioni ka qene me i perhapur. Shume raste vrasjesh per gjakmarrjes Jane per trafikim