Pas parashikimeve per terheqjen e ujit nga zonat e permbytura, shtabi i emergjencave ne prefekturen e qarkut Shkoder eshte perqendruar ne nevojat urgjente qe kane banoret e nenshkodres per uje te pijshem dhe furnizim me koncentrat per gjene e gjalle.

Kryetarja e bashkise Shkoder Voltana Ademi ka kerkuar operim sa me te shpejte dhe te shmanget magazimimi i donacioneve pasi koha nuk premton.

Ndersa kreu i emergjencave civile shemsi prençi ka kerkuar angazhim dhe pergjegjesi institucionale ne menyre qe asnje incident te mos regjistrohet

Ndersa u falenderuan bizneset dhe donatoret e shoqerise civile te cilet jane solidarizuar dhe i kane paraprire shtetit sa i takon donacioneve ne koncentrat dhe gjene e gjalle