Gjon Kumllaku dhe Dodë Gjerkaj janë dy të rinjtë që pas ii vranë në kufi nga regjimi komunist u vendosën në tela me gjëmba dhe u shëtitën me makinë në rrugët e qytetit duke ngjallur terror tek pjesa tjetër e qytetarëve që të mos tentonin arratisjen. Sot pas 30 vitesh familjarët e dy të rinjve janë në kërkim të drejtësisë për këtë ngjarje makabre e cila nuk është zbardhur dhe autorët nuk janë dënuar

Gjekë Beqi është një hero i gjallë i cili shpëtoi për mrekulli gjatë tentativës për arratisje ndërsa u plagos në breg. Vëllai i tij Vatë Beqi u qëllua për vdekje pasi ndodheshin bashkë, një prej ngjarjeve më të rënda…

Historitë e të vrarëve dhe të zhdukurve në kufi nga regjimi komunist janë nga më të rëndat dhe më ç’njerëzoret duke arritur deri në përdhunimin e kufomave. Sot pas 30 vitesh kriminelët e atëhershëm vijojnë të jenë të lirë.