Vëzhguesit e qiellit në të gjithë Amerikën dhe në një pjesë të Evropës dhe Afrikës do të kenë mundësinë të shohin një spektakël gjatë natës, në 15 dhe 16 maj. Një eklips hënor afatgjatë, gjatë së cilit hëna e plotë do të eklipsohet plotësisht nga Toka, duke i dhënë sipërfaqes hënore nuancat e ngjyrës së kuqe të thellë.

Ky eklips është i veçantë, pasi do të jetë një nga më të gjatit të dekadës, i cili do të zgjasë për gati 1 orë e gjysmë.

Hëna do të jetë afër pikës më të afërt me Tokën, duke e bërë atë të duket pak më e madhe në qiell, ose e njohur ndryshe si “superhëna”.

Artikulli paraprakRASTI I PARË ME COVID NË KORENË E VERIUT, KIM JONG-UN URDHËRON MBYLLJEN E VENDIT
Artikulli tjetër‘LULËZON’ TREGTIA ME UKRAINËN PAS LUFTËS, IMPORTET RRITJE ME 91%, EKSPORTET 41%. SHIFRAT E INSTAT