Në Hot të Malësisë së Madhe është zhvilluar nisma për dhurimin e të ardhurave që nevojiten për restaurimin e Kullës së Bajraktarit, e njohur ndryshe kulla e Çun Mulës. Kjo nismë vjen si iniciativë e trashëgimtarëve që jetojnë jashtë Shqipërisë, pas neglizhencës së treguar nga shteti këto 30 vite.

Të pranishëm në këtë aktivitet për mbledhje të fondit të nevojshëm për rikonstruksionin e kullës së Çun Mulës ishin historianë dhe akademikë. Kulla është rreth 300 vjeçare dhe si shkak i amortizimit, rrezikon shembjen pasi institucionet nuk janë kujdesur për mirëmbajtjen e saj. Pas rikonstruksionit kjo kullë do të kthehet në muze

 

Artikulli paraprakEPIDEMIOLOGIA: INFEKTIMET ME COVID MUND TË RRITEN
Artikulli tjetërSTUDIMI/ BANKA E SHQIPËRISË BËN APEL: DUHET TË KONSIDEROJMË RREZIQET E NDRYSHIMEVE KLIMATIKE PARE SE …