Google ka njoftuar se duke filluar nga dhjetori do të fillojë fshirjen e llogarive që kanë qenë joaktive për (të paktën) dy vjet për të shmangur rreziqet e sigurisë.

Kompania planifikon të dërgojë njoftime të shumta paralajmëruese për përdoruesit dhe të fshijë gradualisht llogaritë joaktive. Llogaritë e para që do të fshihen janë ato që janë krijuar, por më pas nuk janë vizituar më nga përdoruesi. Ky vendim do të prekë vetëm llogaritë personale, jo organizatat si shkollat ​​dhe bizneset.

Google njoftoi se llogaritë e vjetra kanë më pak gjasa të përdorin masa moderne të sigurisë si verifikimi me dy hapa, duke i bërë ato më të prekshme ndaj gjërave të tilla si hakerimi dhe mesazhet e padëshiruara.

Artikulli paraprakTHE GUARDIAN: SHQIPËRIA, VENDI ME HISTORI INTRIGUESE DHE MIKPRITJE TË PAKUFISHME
Artikulli tjetërSHTYPI I DITES 19 MAJ 2023