Faqja e Institutit Shqiptar të Statistikave duket se ka rënë pre e një grupi hakerash iranianë, Homeland Justice.

Në një njoftim të bërë në rrjetet sociale, ky grup ka njoftuar se ka mundur që të hakerojë faqen e webit të INSTAT.

Sakaq, aktualisht faqja është e paaksesueshme nga qytetarët në motorët e kërkimit në Google. Po ashtu, edhe zëdhënësi i INSTAT ka konfirmuar sulmin.

“Po punojmë për rikuperimin e faqes”, u shpreh ai.

Ky sulm kibernetik vjen ndërkohë që INSTAT po përpunon të dhënat për censin e popullsisë të zhvilluar në fundin e vitit të kaluar, nga ku pritet të mësojmë numrin aktual të qytetareve-banore të Shqipërie si dhe të dhëna të tjera mbi te ardhurat, fenë, etninë etj.

Artikulli paraprak“DIGJITALIZIMI I SHËRBIMEVE FINANCIARE”, RAMA I VË “DETYRË” BSH DHE BANKAVE TË TJERA: DUAM TA BËJMË NDRYSHIM NË PAQE, POR… DO TA BËJMË GJITHSESI!
Artikulli tjetërSHKODËR, ARRESTOHET NJË SHTETAS I SHPALLUR NË KËRKIM, PROCEDOHEN DY TË TJERË