Instagram po eksploron mënyra të reja që adoleshentët të verifikojnë moshën e tyre dhe të respektojnë rregullat e platformës.

Aplikacioni po teston video selfie me softuerin e analizës së fytyrës si një metodë e re e verifikimit të moshës.

Disa përdorues në Instagram përpiqen të anashkalojnë rregullin e moshës mbi 13 vjeç, duke modifikuar datën e lindjes për t’i bërë ata të duken mbi 18 vjeç.

Por adoleshentëve amerikanë që e tentojnë këtë tani do t’u jepen tre mënyra për të verifikuar moshën: të ngarkojnë ID-në, t’u kërkojnë tre përdoruesve të rritur të garantojnë për ta ose të bëjnë një video selfie.

Meta thotë se shpreson se metodat e reja do të sigurojnë që adoleshentët të kenë një “përvojë të përshtatshme për moshën” në Instagram.

Prindërve dhe kujdestarëve të përdoruesve adoleshentë të Instagramit iu dhanë mjete shtesë për të mbikëqyrur përvojën e fëmijës së tyre në Instagram në fillim të këtij muaji.

Ata tani mund të vendosin kufij kohorë dhe të shikojnë detajet e çdo raportimi që fëmija i tyre bën në platformë.

Gjigandi i teknologjisë është përballur më parë me kritika për sigurinë e adoleshentëve dhe fëmijëve në platformat e tij.

Artikulli paraprakSHQIPËRIA E SHTATA NË BOTË PËR KULTIVIMIN DHE PËRDORIMIN E KANABISIT
Artikulli tjetërALARM NGA ZJARRET NË KRYEQYTETIN ITALIAN, DEVIJOHEN FLUTURIMET