Shkencëtarët kanë përdorur inteligjencën artificiale për të prodhuar një antibiotik të ri që mund të vrasë një lloj paraziti vdekjeprurës. Inteligjenca artificiale ndihmoi në përzgjedhjen e mijëra kimikateve, prej të cilave pjesa e përcaktuar u testua në laborator.

Rezultati ishte një antibiotik i fuqishëm, eksperimental i quajtur abaucin i cili duhet të testohet më tej përpara se të përdoret. Kërkuesit në Kanada dhe SHBA thonë se inteligjenca artificiale ka fuqinë për të përshpejtuar konsiderueshëm zbulimin e ilaçeve të reja.

Rasti në fjalë është shembulli më i fundit se si mjetet e inteligjencës artificiale mund të jenë një forcë revolucionare në shkencë e mjekësi.

Artikulli paraprakJA ÇFARË TË PINI ÇDO DITË PËR ORGANIZËM TË FORTË DHE TRUP NË FORMË
Artikulli tjetërSHTYPI I DITËS 26 MAJ 2023