Apeli i GJKKO-së nuk i jep leje Fredi Belerit për t’u betuar si kryebashkiak i Himarës. Në seancën e sotme, Apeli i Posaçëm vendosi rrëzimin e kërkesës së Belerit, i cili kërkonte lejen për t’u betuar.

Avokati tha se do bëjnë rekurs në Gjykatën e Lartë.

“Duhej bërë betimi, nuk e lënë të bëjë betimin. Ne do ankohemi në Gjykatën e Lartë. Është vendim me elementë të frymës fashiste. Vendimi i shkallës së parë stimulon veprimet e qeverisë për shpalljen gjendjes së jashtëzakonshme në Himarë. Nuk është e vërtetë. Gjykata e la në fuqi pa ndryshuar asnjë pjesë të asaj vendimi.

Nuk na u dha arsyetimi, do ta marr tani. Jemi në fund të procesit, e njëjta treshe e kanë marrë rrugë për ta dënuar dhe marrjen e lejes së posaçme. Në kundërshtim edhe me raste të tjera. E duan me çdo kusht bashkinë e Himarës”, tha avokati.

Artikulli paraprakRAPORTI I BERZH/ SEJKO: SHQIPËRIA NORMËN MË TË LARTË TË RRITJES EKONOMIKE NË RAJON
Artikulli tjetërTALAT XHAFERI MERR DETYRËN E KRYEMINISTRIT: KUSHTETUTA E LIGJET DO TË JENË BAZA E ÇDO VENDIMI NË QEVERI