Mariupol është në prag të një katastrofe epidemiologjike, kështu u shpreh kryebashkiaku Vadym Boychenko, sipas raporteve nga Kyviv Independent.

Në qytet, shpjegoi ai, sëmundjet infektive tashmë po përhapen, duke përfshirë viruse vdekjeprurëse si kolera dhe dizenteria. Bashkia e Mariupolit raportoi se 9,000 ton mbeturina kanë pushtuar rrugët dhe Mariupol tani është “një geto e vërtetë” ku kushtet higjienike vënë në rrezik jetën e banorëve të mbetur.

Artikulli paraprakTEMPERATURAT NË ZONAT E ULËTA DO TË ARRIJNË DERI NË 35 GRADË, PARASHIKIMI I MOTIT PËR SOT
Artikulli tjetër“ÇFARË DO I THONI POPULLIT SHQIPTAR QË KA 30 VJET QË JU PRET”, FLET PRESIDENTI MACRON