Marrja e shërbimit shëndetësor është kthyer në sfidë për banoret e Gallatës dhe Vinjollit në Kurbin.Në këto dy fshatra që ndodhen rreth 15 km larg qendres urbane mungon mjeku.Kjo situatë vijon prej shumë vitesh dhe ne rast se semuren, keta banore duhet të udhëtojnë drejt Laçit për të marrë shërbimin shëndetësor.Kjo gjendje është e papranueshme thonë banoret, të cilët janë ankuar disa herë por shqetësimi i tyre nuk ka marrë vemendje.

Mungesa e elementeve bazë të jeteses, ka sjell braktisje masive të fshatrave Gallat dhe Vinjoll në Kurbin gjatë viteve të fundit.

Artikulli paraprakKOPLIKU PA GRIP, MJEKIA: SITUATË NORMALE
Artikulli tjetërVLLAZNIA FUTSALL “HARRON” TË FITOJË