Shtyhet për në maj provimi i kualifikimit për të gjithë arsimtarët që konkurrojnë këtë vit, për të fituar titujt “Mësues i kualifikuar” dhe “Mësues specialist”. Ndonëse ishte parashikuar që provimi me shkrim për këto dy kategori arsimtarësh, të zhvillohej në datën 29 prill, autoritetet e arsimit kanë konfirmuar shtyrjen, duke konfirmuar datën 6 maj si ditën dhënies së këtij provimi.
Rezultatet pozitive të këtij testimi me shkrim janë vendimtare edhe në rritjen e pagës që do të sigurojnë mësuesit, sipas kategorisë së kualifikimit që do të fitojnë në procedurat e këtij viti. Për mësuesit që fitojnë kategorinë e tretë “Mësues i kualifikuar”, rritja e pagës do të jetë me 5 për qind, ndërsa për arsimtarët e kategorisë së dytë “Mësues specialist”, rritja do të jetë me 10 për qind.
Data e re kur do të zhvillohet provimi
“Provimi me shkrim për mësuesit e kategorisë së dytë dhe të tretë të kualifikimit në sistemin arsimor parauniversitar për vitin shkollor 2022-2023, do të zhvillohet në datën 6 maj në orën 10:00-12:30 në Tiranë, në mjedise të planifikuara nga Agjencia e Sigurimit të Cilësisë së Arsimit Parauniversitar (ASCAP)”, bën me dije zyra vendore e arsimit të Tiranës. Shkresa për ndryshimin e datës së provimit tashmë u është dërguar të gjitha strukturave rajonale të arsimit parauniversitar. Provimi do të zhvillohet në Tiranë për të gjithë mësuesit në vend, të cilët këtë vit janë bërë pjesë e garës për marrjen e njërës prej tre kategorive të kualifikimit.

Artikulli paraprakHARTA E RE SIZMIKE/ E GJITHË SHQIPËRIA E RREZIKUAR, NUK KA NDARJE ZONALE
Artikulli tjetërRASTET E REJA COVID-19, ASNJË HUMBJE JETE