Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve shqyrtoi sot në seancë publike kërkesat e disa subjekteve zgjedhore për miratimin e e listave shumemërore për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023. Në përfundim të shqyrtimit, Komisioneri vendosi miratimin e listave shumemërore të kandidatëve për anëtarë këshillat bashkiakë për subjektet zgjedhore si më poshtë:

1. “Aleanca Arbnore Kombëtare”, për bashkitë Tiranë, Korçë dhe Lezhë;
2. “Partia Aleanca Demokratike e Shqipërisë”, për bashkinë Lezhë;
3. “Aleanca Demokristiane e Shqipërisë”, për bashkinë Tiranë;
4. “Aleanca për Demokraci dhe Solidaritet”, për bashkinë Lushnjë;
5. “Aleanca Liberale e Djathtë”, për për bashkitë Durrës, Fier, Kamëz, Lezhë, Lushnjë, Shkodër dhe Tiranë;
6. “Lëvizja Bashkë”, për bashkinë Tiranë;
7. “Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve”, për bashkinë Lezhë;
8. “Ardhmërija Shqiptare”, për bashkitë Durrës dhe Lezhë;
9. “Partia Kristian Demokrate e Shqiperise”, për bashkinë Lezhë;
10. “Partia Republikane Shqiptare”, për bashkitë Berat, Durrës, Elbasan, Fier, Lezhë, Lushnjë, Shkodër, Tiranë, Vlorë, Kamëz dhe Korçë;
11. “Partia Unitetit Kombëtar”, për bashkinë Lezhë;
12. “Bindja Demokratike”, për bashkinë Elbasan;
13. Z. Lazjon Vangjel Petri, si kandidat i propozuar nga zgjedhësit për anëtar të këshillit bashkiak, Bashkia Korçë;

Gjithashtu, Komisioneri vendosi mosregjistrimin e listës shumemërore të kandidatëve për anëtarë të këshillit bashkiak, Bashkia Tiranë, të subjektit zgjedhor “Fronti i Majtë”, për shkak se disa prej emrave të listës shumemërore rezultojnë edhe në listat shumemërore të një subjekti tjetër zgjedhor, lista shumemërore nuk respekton kuotën gjinore dhe numrin e kandidatëve në listë.

Artikulli paraprakSEKRETI PËR TË MOS MBARUAR BATERIA NË CELULARIN TUAJ ËSHTË TE BLUETOOTH DHE WIFI
Artikulli tjetërKONVENTA E TURIZMIT, KOMISIONERI TIMMERMANS: MUND TË TËRHIQNI MARKË TURISTËSH SI VENDI MË I NDËRGJEGJSHËM