Telefonat tanë inteligjentë janë më të zgjuar dhe më funksional se kurrë. Ata na lejojnë të shfletojmë në ueb, të kontrollojmë emailet tona, të bëjmë fotografi, të luajmë lojëra dhe të shkarkojmë miliona aplikacione. Përdorimi i rëndë i celularit gjatë ditës ka një ndikim të madh edhe në bateri. Sipas ekspertëve, gjëja e duhur që duhet bërë është të karikoni celularin nga 40% në 80% dhe të siguroheni që të jetë gjithmonë mbi 50%. Sa më shumë të kujdesemi për telefonin tonë celular, aq më gjatë do të jetojë bateria e tij. Një nga gabimet më të mëdha që bëjmë të gjithë është që ta lëmë të shkarkohet plotësisht ose të afrohet shumë drejt mbylljes.

5 sekrete për të pasur gjithmonë bateri në celularin tuaj
– Ulni ndriçimin e ekranit
Ekrani konsumon një përqindje të madhe të baterisë. Përdorimi i vazhdueshëm i celularit me ndriçim të plotë jo vetëm që e zbraz baterinë shpejt, por gjithashtu mund të shkaktojë njolla të verdha të përhershme në ekran.

– Mos vazhdoni të karikoni celularin
Një nga gabimet më të mëdha që bëjmë të gjithë është karikimi i vazhdueshëm i celularëve tanë. Kjo redukton në mënyrë dramatike jetëgjatësinë e baterisë duke bërë që ajo të dështojë më shpejt.

– Investoni në një ‘bankë energjie’
Blerja më e mirë që mund të bëni për çdo rast është një power bank. Kjo ju lejon të karikoni celularin tuaj në pak minuta kudo që të jeni.

– Fikni Bluetooth dhe Wi-Fi
Nëse nuk po lidheni me një pajisje Bluetooth, si një orë inteligjente ose një kufje Bluetooth, fikni lidhjen Bluetooth të telefonit tuaj për të kursyer baterinë.

– Mbyll të dhënat
Të dhënat celulare konsumojnë energjinë e baterisë. Pasi të fikni të dhënat (3G, 4G), telefoni do të çaktivizojë automatikisht veçoritë që përdorin të dhëna ose shkojnë në gjumë.

Artikulli paraprakSHQIPËRIA, E 38-TA NË BOTË PËR BARAZINË GJINORE
Artikulli tjetërMIRATOHEN LISTAT SHUMEMËRORE PËR ANËTARË TË KËSHILLAVE BASHKIAKË PËR 12 SUBJEKTE ZGJEDHORE