Pasi nuk gjeten zgjidhje nga pushteti vendor, banoret e fshatit Koljakaj ne Lezhe bashkuan forcat per te riparuar 2 km rruge drejt fshatit te tyre. Duke qene hyrja e vetme e nje zone qe merret kryesisht me bujqesi dhe blegtori, rruga ishte vere veshtersisht e kalueshme ne pjese te ndryshme e per pasoje duke ndikuar ne nxjerrjen e produkteve ne treg. Me te ardhurat e veta ata mbushen gropat e shumta me cakull, por serish i drejtohen bashkise Lezhe qe te bashkohet me ta dhe ti ndihmoje pasi pune kryesore po e bejne vete dhe se jane pjese e kesaj bashkie vetem 15 km larg saj.

Ne fshatin Kolajakaj jetojne me shume se 70 familje apo 250 banore dhe rruga eshte e vetmja mundesi lidhjet me akset kryesore.

Artikulli paraprakLAGJJA “ERDOGAN” QË RILINDI LAÇIN
Artikulli tjetërSHKODËR, KONCERTI I KRISHTLINDJES