Të gjithë prindërit duan që fëmijët e tyre të jenë të lumtur dhe t’u ofrojnë atyre jetën më të mirë të mundshme. Ka shumë arsye që kontribuojnë në lumturinë e një fëmije, dashuria, për shembull, luan një rol shumë të rëndësishëm. Është ky vend që, siç shprehet Anita Clear, autore e Udhëzuesit të Mbijetesës së Prindërve Punues, “respekton diversitetin dhe praktikon përfshirjen “.Arsyeja për Holandën, sipas një studimi të UNICEF-it , me ekspertët që pretendojnë se ka arsye specifike pse ndodh kjo. Rrjeti amerikan CNBC i referohet këtij raporti, i cili u publikua vitin e kaluar për të pohuar se fëmijët që jetonin në vendin me popullsi të dendur të Europës Perëndimore kishin ndjenjën më të lartë të mirëqenies.

Hulumtimi i UNICEF-it

UNICEF, i cili promovon dhe mbron të drejtat e fëmijëve në 191 vende, përpunoi të dhëna nga 41 vende me të ardhura të larta, duke renditur vendet sipas performancës së tyre në treguesit që matin mirëqenien mendore, shëndetin fizik dhe zhvillimin akademik të fëmijëve, si dhe dhe aftësitë sociale. Holanda ishte në krye të rangut të bazuar në mbi tre kriteret e prosperitetit, e ndjekur nga Danimarka dhe Norvegjia. Në vendet e fundit të renditjes ishin Kili, Bullgaria dhe SHBA.

Pse spikat Holanda ?

Holandezët kanë një reputacion për “respektimin e diversitetit dhe praktikimin e përfshirjes”. Kjo lloj qasje ndaj prindërimit është e rëndësishme, tha ajo, duke pasur parasysh presionin me të cilin përballen fëmijët tani, si në aspektin akademik ashtu edhe në atë social, në mediat sociale.

Artikulli paraprakE FUNDIT! MBËRRIN TE TRAUMA 33-VJEÇARI QË NË ATENTATIN E SOTËM . JA SI ËSHTË GJENDJA E TIJ
Artikulli tjetërNJË GJYSHE KISHTE KËRKUAR TA VARROSNIN ME CELULARIN E SAJ, ÇFARË NDODHI 5 VITE MË VONË