SHTETI ISLAMIK DUHET TË LUFTOHET MË TË GJITHA MJETET. Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ka kërkuar zgjerim dhe mbështetje më të fuqishme për forcat e Irakut, që luftojnë kundër militantëve të Shtetit Islamik dhe grupeve të tjera ekstremiste.Në deklaratën e mbrëmshme, Këshilli i Sigurimit theksoi se kundër grupit militant, Shteti Islamik, duhet të luftohet “me të gjitha mjetet”, pasi “jotoleranca, dhuna dhe urrejtja që e praktikon duhet të ndalet”. 

Këshilli i Sigurimit, po ashtu, ka kërkuar që komuniteti ndërkombëtar “mëtutje ta forcoj dhe zgjeroj mbështetjen për qeverinë e Irakut, përfshirë focat e sigurisë së Irakut, në luftën kundër IS-it”.

 

Artikulli paraprakPUKË, “MIQTË E PYJEVE” THIRRJE PËR MBROJTJE
Artikulli tjetërPLOTËSIMI I KQZ-SË, LLËSHI APEL POLITIKËS