KRYETARJA E BASHKISE SHKODER KERKON QE TE MOS JETE E VETME NE ANGAZHIMIN PER ZHBLLOKIMIN E RRUGES POR TI BASHKOHET E BASHKIA E MALESISE SE MADHE PER PJESEN E SAJ SI DHE PREFEKTURA E QARKUT SHKODER. ADEMI KERKON QE PREFEKTURA TE MARRE NE KONSIDERATE PROPOZIMET E BERA PER ZGJIDHJE PRAKTIKE ATJE, DUKE PERFSHIRE DHE KOMUNITETIN.

Rruga qafe thore- boge , eshte bllokuar ndersa dhjetra banore jane izoluar. Nje fakt i tille pranohet nga kryetarja e bashkise Shkoder e cila thote se kerkon qe te mos jete e vetme ne angazhimin per zhbllokimin e rruges por ti bashkohet dhe bashkia e Malesise se Madhe per pjesen e saj si dhe prefektura e Qarkut Shkoder.

Ademi tha se nderhyrja ne aksin Qaf-Thore Boge eshte e rrezikshme kur mungojne dhe mjetet, ndaj kerkoi qe prefektura te marre ne konsiderate propozimet e bera per zgjidhje praktike atje, duke perfshire dhe komunitetin Banoret e izoluar te Dukagjinit jane dhe pa energji elektrike, kryetarja e Bashkise Shkoder Voltana Ademi kujtoi se parlamenti nuk kishte miratuar investimin ne nje rrjet elektrik te vecante per zonen malore.

Gjate stines dimerore rruga e dukagjinit eshte nder akset me problematike, me trashesi te larte debore teksa ajo qendron e bllokuar vazhdimisht duke izoluar dhjetra banore atje.

Artikulli paraprakVLLANZIA 1-2 LAÇI
Artikulli tjetërBARBULLUSH, GJENDET TRUPI I PAJETE I 26-VJECARIT