Shtetet e Bashkuara kishin paralajmëruar Moskën për rrezikun e një sulmi në fillim të marsit, kur ambasada amerikane në Rusi tha se po “monitoronte raportet dhe se ekstremistët kanë plane të afërta për të synuar tubime të mëdha në Moskë”, duke përfshirë koncerte.

Prandaj ambasada paralajmëroi qytetarët amerikanë që të shmangin tubimet e mëdha. Që nga nëntori, sipas dy burimeve me njohuri për këtë informacion, të cituar nga CNN, ka pasur një rrjedhë të vazhdueshme informacioni se ISIS-K ( do të thotë ISIS-Khorasan, një degë e organizatës terroriste aktive në Afganistan dhe rajonin përreth) ishte i vendosur të sulmonte Rusinë.

Edhe zëdhënësja e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të SHBA-së, Adrienne Watson tha se qeveria amerikane kishte informacione për një sulm të planifikuar terrorist në Moskë – që mund të synonte tubime të mëdha, duke përfshirë koncerte – dhe se kjo ishte ajo që e shtyu Departamentin e Shtetit të bënte njoftimin publik.

Artikulli paraprakJENI NË DREJTIMIN E DUHUR… ÇFARË THONË YJET PËR JU SOT
Artikulli tjetër“THE COOLIST”: SHQIPËRIA NDËR 10 VENDET MË TË MIRA PËR TË UDHËTUAR NË 2024