Mbi 1200 maturantë ne bashkine Shkoder, I jane nenshtruar provimit të parë të maturës shtetërore këtë të enjte, atij të gjuhës së huaj. Elira Smakaj, përgjegjëse e kurrikulës në Zyrën Vendore të Arsimit tha se procesi ka shkuar mirë, ndërsa numri I maturantëve ka qenë më I vogël se vitin e kaluar.

Elira Smakaj thotë se provimi është zhvilluar në 3 gjuhë të huaja, ndërsa niveli ka qenë në nivel B2.

Pas provimit të gjuhës së huaj, maturantët do të japin provimin e Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë që do zhvillohet më 11 qershor.

 

Artikulli paraprakNAFTA ÇMIM REKORD, QYTETARËT: TË PROTESTOJMË
Artikulli tjetërPROVIMI I GJUHËS SË HUAJ, MATURANTËT: ISHTE I THJESHTË