Në vend të lodrave dhe argëtimit fëmijët rom në Shkodër, në këtë 1 qershor Diten nderkombetare te Femijeve përballen me kushte të vështira jetese. Një pjesë e tyre nuk shkojnë në shkollë sepse i duhet të lypin rrugëve të qytetit për të mbajtur frymën gjallë. Për dhurata në këtë 1 qershor as që bëhet fjalë për fëmijët e komunitetit rom të cilët rriten mes varfërisë dhe skamjes.

Një pjesë e fëmijëve të komunitetit rom nuk e kanë festuar asnjëherë 1 qershorin dhe nuk e dinë se sot është dita e tyre sepse tek këto familje mbizotëron lufta për mbijetesë.

Të gjithë fëmijët kanë të drejtë të shkollohen ndaj bashkia e Shkodrës përmes qendrave komunitare kanë bërë takime me prindërit dhe fëmijët për t’i sensibilizuar për rëndësinë e shkollimit.

Prej vitesh familjet e komunitetit Rom jetojnë mes shumë vështirësive në barakat në hyrje të qytetit të Shkodrës por edhe disa vende të tjera periferike.

 

Artikulli paraprakSHKODËR, “1 QERSHORI DITË REFLEKTIMI PËR INSTITUCIONET”
Artikulli tjetërSHKODËR, NUK ZBATOHET LIGJI PËR NDALIMIN E QESEVE PLASTIKE