Ne Prefekturen e Qarkut Shkoder eshte mbledhur shtabi i emergjencave ku e pranishme ka qene dhe zevendeskryeministrja Senida Mesi.

Prefekti i qarkut Çesk Millja dhe drejtueit e bashkive kane prezantuar dituten e krijuar nga reshjet ne bashkite e ketij qarku.Informacion kane dhene dhe drejtues te institucioneve sit e OSHEE,spitalit,rrugeve etj.Situata paraqitet me e veshtire ne zonat malore ku ka bore por me se shumti shkarje dherash nga rrjedha e perrejve apo lumenjve.Ne Bashkine Vau Dejes, sipas kryetarit Zef Hila ka problem te vazhdueshme te furnizimit me energji elektrike.

Ne Puke dhe Fushe Arres probleme ka ne rruge ku ka mjaft rreshqitje dherash nga malet si dhe demtim kater urash.Ne drejtim te furnizimit me energji elektrike jane kryer disa riparime dhe nga 20,000 banore qe kane qene pa energji elektrike nje dite me pare sot jane 2200.Vazhdon te punohet per eliminimin e defekteve ne rrjet , jane dy transformatore te demtuar dhe kater fidra pa furnizim.