Shqipëri-Kosovë nuk do të ketë praktikisht kufij për festat zyrtare dhe në fundjave. Ministri i Brendshëm Bldi Çuçi ka prezantuar sot marrëveshjen që do nënshkruhet për krijimin e lehtësirave të kalimit në kufirin Shqipëri-Kosovë dhe anasjelltas.

Protokolli i parë që do nënshkruajmë me homologun Svelça që përgjatë periudhës së verës dhe gjatë fundjavave kur ka fluks lëvizjeje nga të dyja krahët ne do ta lehtësojmë plotësisht.

Nëpërmjet protokollit të parë që do nënshkruajmë do përcaktojmë që prej 1 qershorit deri në 1 shtator, për çdo fundjavë dhe çdo ditë feste shtetërore në kufijtë tanë shtetasit e Kosovës dhe Shqipërisë do kalojnë pa qenë nevoja e regjistrimit nga organet kufitare në mënyrë që të mos krijohet asnjë radhë apo vonesë për qytetarët në të dyja anët”, tha ministri Çuçi

Artikulli paraprakHIQEN KUFIZIMET PËR PRANIMIN E STUDENTËVE NË SHQIPËRI DHE NË KOSOVË, MINISTRAT E ARSIMIT NËNSHKRUAJNË MARRËVESHJEN
Artikulli tjetërRAMA BËN PROPOZIMIN: NË 110-VJETORIN E PAVARËSISË TË KEMI MBLEDHJE TË PËRBASHKËT TË 2 KUVENDEVE