KRYEIMAMI I KOSOVËS: FEJA ISLAME DO TË THOTË PAQE.Kurban Bajramin e kane festuar edhe besimtaret myslimane ne Kosove e Maqedoni.Ne Prishtine, gjate faljes se namazit te mbajtur ne Xhamine e Madhe, kryeimami I Kosoves, Sabri Bajgora tha se shpreson qe ne kete dite ne mbare botën të mbizotëroje paqja, mirësia dhe solidariteti. 

Bajgora ka folur edhe për akuzat që po i vishen fese islame:Duke folur për Haxhin, të cilin e kryen edhe shumë myslimane kosovarë, Bajgora tha se Haxhi eshte kongresi i gjithë myslimanëve.Nderkaq, gjate dites, ne seline e Bashkesise Islame te Kosoves kane dhene urimet e tyre drejtues te institucioneve qendrore, lidere te partive politike, perfaqesues te trupit diplomatik te akredituar ne Kosove etj.Edhe besimtaret myslimane te Maqedonise kane festuar te shtunen diten e Kurban Bajramit, me c’rast, urimet I ka percjelle Kryetari i Bashkësisë Islamë së Maqedonisë, Sulejman Rexhepi.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/w_n-O-fwWGw?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakVLLAZNIA PËR PIKË NË LAÇ
Artikulli tjetërMYFTINIA PRET VIZITA PËR KURBAN BAJRAM