Këngëtari i mirënjohur italian, Albano Carrisi, ka treguar se emri i tij ka një kuptim mjaft të veçantë që lidhet pikërisht me kombin shqiptar.

I ftuar në emisionin “Në Kurthin e Piter Pan”, artisti italian Albano Carrisi ka treguar se emrin ia ka vendosur i ati pasi ka qenë shumë i lidhur me tokën shqiptare.

Artisti italian tregon se babai i tij ka qenë në Shqipëri gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe shqiptarët e kishin shpëtuar nga vdekja e sigurtë.

Fineldi: Albano kush ta ka vendosur këtë emër, mos ta ka vendosur ndonjë shqiptar?

Albano Carrisi: Babai im ishte italian dhe duke qenë këtu në luftë në 40-ën i tha mamasë time që quaje Alban se do të jetë fati ynë.

Alketa Vejsiu: Histori e bukur.

Albano Carrisi: Babai im e donte shumë këtë tokë sepse në Luftën Botërore, ai më tha që shqiptarët e kishin shpëtuar nga vdekja e sigurtë, kështu që prandaj jam i lidhur me këtë tokë kaq shumë.

Artikulli paraprakREJA I PRERË: NUK NDRYSHOJMË SKEMËN, TË GJESH STIMUJ NË KËTË PERIUDHË ËSHTË E VËSHTIRË
Artikulli tjetërMAKINA E TIJ U HODH NË ERË/ ZBARDHET DËSHMIA E SHOKUT TË ALEKSANDËR SADIKAJT: “PEQJA” I KISHTE BORXH RRETH…