Një studim i kryer nga Shkolla e Stomatologjisë në Filipine krahasoi gjithashtu markat e ndryshme të pastës së dhëmbëve me pastën e tyre të lëvozhgës së vezëve. Ata arritën në përfundimin se dhëmbët e pastruar me pastë dhëmbësh nga guaska kishin më pak akumulim të pllakave dhe përmbanin një smalt më të fortë.

Kjo për faktin se lëvozhga e vezëve ka kalcium dhe elementë të tjerë gjurmë, të cilët janë thelbësorë për një smalt të shëndetshëm , duke parandaluar kështu kariesin. Lëvozhgat e vezëve kanë një sërë mineralesh që ndihmojnë në trajtimin e prishjes së dhëmbëve. Ato përmbajnë gjithashtu kalcium, metalin e papërpunuar që nevojitet për dhëmbë të fortë dhe të shëndetshëm.

Mineralet e tjera që gjenden në lëvozhgat e vezëve janë: Magnezi, Hekuri, Kaliumi, Alumini, Hipofosfat, Squfuri, Silikoni dhe Natriumi.

Artikulli paraprakTË SHTËNA ME ARMË ZJARRI, 37-VJEÇARI GODITET ME QYTËN E PISTOLETËS
Artikulli tjetërKY ËSHTË USHQIMI MË I MIRË PËR REDUKTIMIN E YNDYRËS NË BARK