“Ne do të kemi nevojë për një dozë të re të vaksinës kundër koronavirusit në vjeshtë”, tha ish-zëvendësministrja e Shëndetësisë në Greqi, Mina Gaga.

“Ne presim të gjitha udhëzimet si nga Komisioni Kombëtar ashtu edhe nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, personalisht mendoj se do të duhet një dozë në vjeshtë, pasi duhet për gripin që ndryshon nënvariantet çdo vit”.

Sa i përket llojeve të reja të koronavirusit, Gaga tha për ERT: “Kemi nënvariante të Omicron, ndryshojnë pak dhe rastet rriten. Javën e fundit janë rritur mbi 70%, por po flasim për 450 importe gjatë gjithë javës.

“Larg duart nga parku!” Kulla pas TKOB-së në Tiranë, tjetër protestë nga Lëvizja Bashkë

Po flasim për 8 intubacione në javë, dhe kryesisht janë njerëz që janë më të moshuar dhe kanë probleme shëndetësore. Kështu që unë mendoj se ajo që duhet të mendojmë është se ka një koronavirus, është mes nesh, njerëzit që kanë një problem janë më të rrezikuar dhe duhet të kenë kujdes që ta kenë parasysh këtë, por shifrat nuk janë alarmante”, tha ajo.

Artikulli paraprakKAFKA 300 MIJË VJEÇARE E GJETUR NË KINË NUK I NGJAN KAFKËS SË NJERIUT, SHKENCËTARËT: KJO MUND TË RISHKRUAJË HISTORINË E EVOLUCIONIT TONË
Artikulli tjetërA NA KA DËMTUAR PSIKOLOGJIKISHT FACEBOOK? JA Ç’ZBULOI NJË STUDIM