Dy ditë pas skandalit në stadiumin e Pukës, ministria e Shëndetësisë ka pezulluar nga puna shoferin e ambulancës si përgjegjës për incidentin.

Sipas ministrisë mjeti nuk ka pasur difekt. Në datën 28 nëntor në ndeshjen mes Tërbunit dhe Teutës u dëmtua lojtari afrikan Abel Gebor dhe ambulance duhej ta transportonte lojtarin në spital. Por mjeti nuk po ndizej dhe u desh ndëryhrja e zjarrfikëses e cila tërhoqi me kavo ambulance që autoambulanca të ndizej. Pas disa minutash frike për lojtarin e dëmtuar dhe humori me skandalin e ambulancës, makina u ndez dhe Gebor u transportua për në spital.