Një studiues kinez ngarkoi një sekuencë gjenomi të koronavirusit që shkakton COVID-19 në një bazë të dhënash të qeverisë amerikane dy javë përpara se qeveria kineze të ndante sekuencën e virusit me botën, sipas dokumenteve të bëra publike të mërkurën nga një komitet i kongresit amerikan. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë i SHBA tha në përgjigje të një hetimi të Komitetit të Energjisë dhe Tregtisë në Dhomë, se virologia kineze Lili Ren dorëzoi sekuencën më 28 dhjetor 2019, por se të dhënat ishin të paplota dhe “i mungonin informacioni i nevojshëm i kërkuar për publikim”.

Një letër e NIH drejtuar komitetit tha se të dhënat e dorëzuara në GenBank, një koleksion i sekuencave të ADN-së të disponueshme publikisht, duhet t’i nënshtrohen një rishikimi përpara se të publikohen për t’u siguruar që plotëson standardet që studiuesit të jenë në gjendje të përdorin “të dhëna të besueshme”. NIH e udhëzoi Ren të dorëzonte përditësimin e kërkuar, duke paralajmëruar se nëse të dhënat nuk ofroheshin deri më 14 janar 2020, dërgimi i sekuencës do të refuzohej dhe fshihej. Ren nuk iu përgjigj kërkesës së NIH dhe të dhënat u hoqën më 16 janar 2020. NIH tha më 12 janar 2020, një entitet tjetër paraqiti një sekuencë “pothuajse identike” për SARS-CoV-2, e cila u publikua dhe u bë e disponueshme për publikun. Studiuesit kishin thënë se dy javët shtesë mund t’u kishin dhënë organeve ndërkombëtare shëndetësore një fillim të parë për të kuptuar se si përhapet sëmundja dhe vaksinat e mundshme.

“Ky zbulim domethënës nënvizon më tej pse ne nuk mund t’i besojmë asnjë prej të ashtuquajturave ‘fakte’ ose të dhëna të ofruara nga CCP dhe vë në pikëpyetje serioze legjitimitetin e çdo teorie shkencore të bazuar në një informacion të tillë”,- thanë Përfaqësuesit Cathy McMorris Rodgers, Brett Guthrie dhe Tha Morgan Griffith në një deklaratë.

Artikulli paraprakRUSIA REFUZON BISEDIMET ME SHBA PËR KONTROLLIN E ARMËVE, LAVROV: PERËNDIMI PO BËN LUFTË HIBRIDE ME MOSKËN!
Artikulli tjetërPO PËRJETONI NJË JAVË ME VENUSIN NË SHENJËN TUAJ… HOROSKOPI PËR SOT