Me rastin e ditës së Dantes, në biblotekën “ Marin Barleti” Shkodër u organizua një takim me shkrimtarin dhe përkthyesin e komedisë hyjnore “Ferri” të poetit të madh Italian Dante Alighieri, Meritan Spahija. Takimi u zhvillua në formën e një bashkëbisedimi mes të rinjve të cilët të cilët ishin të pranishëm. Spahija u shpreh se Dante nuk ka qënë vetëm një poet por edhe mësues për të gjithë, pasi veprat e rij përcjellin vlera educative tek lexuesit.

Përkthyesi dhe shkrimtari në fund të këtij takimi ka dhëne edhe një mesazh për të rinjtë.
Dante Alighieri lindi në Firenze në vitin 1265. Ai vargjet e tiji shkroi në gjuhën popullore duke zgjedhur dialektin tuskan, në një kohë kur poezia kompozohej vetëm në lati isht.

Artikulli paraprakVLLAZNIA NË FOKUSIN E “STAR SPORT”
Artikulli tjetërPD: ËNDRRA E MARTIRËVE TË DEMOKRACISË NUK U REALIZUA