AKEP SYNON QË TË BALANCOJË DHE TARIFAT NDËRKOMBËTARE. Tarifat e telefonisë celulare që nga 1 janari do të njëhsohen. Autoritetit i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka marrë një vendim në bazë të të cilit çdo thirrje jashtë rrjetit do të ketë çmim të njëjtë. një vendim i tillë synon rritje të konkurrencës dhe më shumë përfitim nga qytetarët.

Vendimet e AKEP synojnë që nga 1 janari, 4 operatorët celularë të mos dallojnë për thirrjet brenda rrjetit dhe jashtë rrjetit, përfshirë edhe ofertat apo minutat e përfshira në oferta. Ky vendim duhet të zbatohen nga operatorët celularë duke filluar nga 1 janari.Ndërkohë AKEP synon që të balancojë dhe tarifat. Sipas Rrapaj në Shqipëri tarifat vlerësohen në nivel mesatar por përsëri tregu po analizohet.Ajo që është vënë re është që konkurrenca ka qenë intensive por e fokusuar në tarifat e thirrjeve brenda grupeve brenda rrjeteve dhe këto janë shumë të lira. Ndërkohë tarfat e thirrjeve standarde janë më të larta. Mesatarisht tarifat në Shqipëri janë në nivel mesatar në rajon, madje edhe me e ulët se vendet e BE”. Por disa prej kompanive celulare shprehen kundër këtij vendimi pasi sipas tyre ka vetëm synim favorizues.Ndërkohë si shqetësim është ngritur edhe qëndrueshmëria financiere e operatorëve në treg.

 

Artikulli paraprakSITUATA E RENDIT DHE SIGURISË NË 24 ORË NË QARKUN SHKODËR
Artikulli tjetër65 VJETORI I “TEATRIT MIGJENI”