Vrasja e Albert Kransiqit nga babai i tij, Skënder Krasniqi, tronditi gjithë Kosovën në janar të këtij viti. Albert Krasniqi nuk ka qenë emër i panjohur për publikun, pasi ai ka pasur miqësi me shumë personazhe VIP. Madje në vitin 2016-të i ndjeri plagosi në mes të Prishtinës reperin Noizy. Gjithçka ndodhi më datë 13 shtator 2016, ndërsa dy vite më vonë dyshja edhe pse ishin pajtuar, gjykata i dënoi. Reagime të shumta pati rreth kësaj ngjarjeje të rëndë, teksa vendimi për babain e tij është dhënë vetëm sot.

Gjykata Themelore e Prishtinës e ka shpallur fajtor dhe e ka dënuar me tre vite e pesë muaj burg, për veprën penale ‘vrasje nga pakujdesia’. Sipas komunikatës, dënimi i tij do të ekzekutohet në afat prej 15 ditësh.

“Gjykata Themelore në Prishtinë – Departamenti i Përgjithshëm Penal ka shpallur aktgjykimin kundër të akuzuarit S.K për veprën penale Vrasja nga pakujdesia nga neni 175 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. I akuzuari S.K është shpallur fajtor dhe është dënuar me burgim në kohëzgjatje prej tre (3) vite e pesë (5) muaj, i cili dënim do të ekzekutohet në afat prej 15 ditësh nga plotfuqishmëria e këtij aktgjykimi. Koha e kaluar nën masën e paraburgimit për të pandehurin do të llogaritet në dënimin e shqiptuar me burgim prej datës 27.01.2021. Të pandehurit S.K i vazhdohet masa e paraburgimit deri në plotfuqishmëri të këtij aktgjykimi por jo më gjatë se dënimi i shqiptuar me burgim sipas aktgjykimit të shpallur nga kjo Gjykatë”, thuhet më tej në komunikatë.

Artikulli paraprakPRETENDON SE ËSHTË 102 VJEÇ, POR PËR GJYKATËN VETËM… 48!
Artikulli tjetërE RËNDË, REFUZOI TË DILTE NË TAKIM, 20-VJEÇARI MASAKRON ME THIKË KOLEGEN