Prej ditësh vendi ynë është përballur me ulje të ndjeshme të temperaturave, ku shumë rrugë mbeten të bllokuara, kryesisht zonat rurale, për shkak të reshjeve të borës. E mes qarqeve problematike është edhe ai i Elbasanit.

Per shkak të dëborës, disa prej mjeteve të transportit të mësuesve nuk kanë mundur të shkojnë dot në destinacion, duke u kthyer sërish nga rruga.

Kjo ka bërë që në tre shkolla të Bashkisë Elbasan, Labinot Mal, në Qaf Shmil dhe në Lukaxhi, të pezullohej mësimi. Ndërkohë, në bashkitë Librazhd e Përrenjas, mësimi nuk zhvillohet në 8 shkolla.