Kush nuk ka ëndërruar për një të ardhme ku ju mund të kontrolloni emailin, të porositni pica apo të telefoni prindërit nga dora juaj?

Në të vërtetë, orët e mençura kanë dy çështje të disktueshme: ora është shumë e madhe dhe ekrani është shumë i vogël. Tani, një dizajn nga Universiteti Carnegie Mellon ka ardhur risi, ku ju mund ta prekni lëkurën tuaj sikurse ekranin e orës së mençur

.Skin Tarack punon falë një sërë sensorësh të montuar në anët e saj dhe unazës që vendosët në anën e kundërt,.Ka një mori karakteristikash që mund të përdoren, për shembull vizatimi.

Ju mund të kaloni në një aplikacion tjetër me rrëshqitjen e gishtit tuaj në anët e ekranit.Vizatimi është veçoria më e lehtë. Ajo çfarë është më ngazëllyese është se ju mund të prekni bërrylin tuaj që të kyqeni në Spotify, pastaj në Facebook, në gjurmuesin e palestrës suaj etj.

Çfarëdo konfirgurimi që përfundoni, mjafton të prekni pjesën e krahut tuaj me aplikacionin për ta hapur atë në telefon. Kjo ka të bëjë me një teknologji serioze, që quhet ‘’raporti i pakicave