Pas koncertit ne kuader te 60 vjetorit te operas “Mrika “ e 50 vjetorit te operas” Skenderbeu” shkolla e muzikes “Prenkë Jakova” në qytetin e Shkodrës kete here festoi me motive patriotike ne javen e pavarësise

Per drejtuesit e shkolles, me shume se askush tjeter, festat i sjellin ne vargje dhe kenge nxenesit.

Ishin perzgjedhur nxenesit me te mire te shkolles, te cilet nderthuren kenget me koreografi te ndryshme. Po ashtu pjese e rendesishme e aktivitetit ishin edhe interpretimet ne poezi.