Partia Demokratike i ka derguar nje raport komisionit të vëzhguesve ndërkombëtar lidhur me zgjedhjet e 30 qershorit.

Raporti 56-faqësh, , është i ndarë në 4 kapituj që nis me akuzat për kriminalizimin e Partisë Socialiste dhe në tre kapituj e tjerë trajtohet situata politike në vend para, gjatë dhe pas zgjedhjeve të 30 qershorit, në këndvështrimin e kësaj force politike.

Mes tjerash aty theksohet se KQZ ka shumice nga mazhoranca, ka 4 nga 5 anetare.Ne raport thuhet se KZAZ nr 2 ne Shkoder u sulmua nga simpatizante te PS.Po kehtu dhe incidenti ne Bushat tek akzaz nr 6 ishte provokim nba PS.