Autoriteti Rrugor Shqiptar, ka njoftuar lidhur me gjendjen e akseve kryesore të vendit, në orët e fundit, ku më problemat paraqitet akset Bajram-Curri-Valbonë dhe Qafë Mali-Fierze, ku trashësia e borës është rreth 70 cm , ka rënie ortekësh, në dy vende, gjë që ka sjellë bllokimin e aksit.

Është njoftuar Policia Rrugore për mosqarkullimin në këto akse.
Sipas ARRSH, në Rajonin Jugor Gjirokastër: Gjatë ditës ka pasur reshje bore në Qarkun e Korçës. Është punuar dhe vazhdon të punohet për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës, por qarkullimi kryhet me zinxhir në akset e mëposhtme:

– Në rrugën e Dardhës
– Volare-Erind-Çajup
-Segmenti fundor i rruges Berat-Gllavë

Aksi kryesor Qafë Thanë-Pogradec-Korçë-Kapshticë qarkullohet pa zinxhir:
– Në Qarkun e Fierit qarkullimi rekomandohet me kujdes për shkak të lagështirës në rrugë.

Në Rajonin Verior Shkodër: Ka pasur reshje bore me intensitet të lartë. Trashësia mesatarisht 30-70 cm. Për shkak të vazhdimit të reshjeve të borës dhe temperaturave të ulëta, akset qarkullohen kryesisht me zinxhir.
Kontraktorët kanë punuar dhe vazhdojnë të punojnë për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës.

Të gjitha akset e mëposhtme rekomandohen të qarkullohen me zinxhir:
– Rruga Koplik-Bogë, Dedaj-Razëm
– Qafë Lac-Koman
– Ura Matit-Rreshen, Shpal-Ura e Repsit
– Ura Kukës-Krume dhe Plepa-Kam
– Kuben-Vasie

– Kukës-Bushtricë
– Kukës-Ura e Zapodit
– Në akset e mëposhtme trashësia e borës është rreth 70 cm , ka rënie ortekësh, në dy vende, gjë që ka sjellë bllokimin e aksit.

Është njoftuar Policia Rrugore për mosqarkullimin në këto akse.
– Bajram-Curri-Valbonë
– Qafë Mali-Fierze

Në të gjithë akset e Peshkopisë qarkullimi bëhet me zinxhir
– Qafë Drajë, Peshkopi-Ushtelence, Trebisht-Doganë
– Ura Cerenecit – Steblevë dhe Trebisht-Dogane etj.
– Skuraj – Burrel – Peshkopi

Në aksin Lezhë-Shkodër qarkullimi kryhet pa zinxhir dhe pjesërisht me zinxhir qarkullohet në aksin Shkodër-Hani i Hotit-Tamarë.

Në Rajonin Qendror Tiranë: Temperaturat kanë qenë të ulëta dhe ka pasur reshje bore. Është punuar nga kontraktorët për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës.

Të gjitha akset e mëposhtme qarkullohen me zinxhir.
– Akset Dajtit
– Qafë Priskë-Shëngjergj-Qafë Mollë
– Krujë-Sarisalltik

– Aksi Librazhd-Stebleve i kalueshëm pjeserisht me zinxhire,
Ne akset e tjera të këtij rajoni qarkullimi kryhet normalisht pa zinxhir. Ka rreshje të pakta shiu.

– Qafë Krrabë qarkullohet pa probleme.