2400 maturante ne Shkoder iu nenshtruan kete te hene provimit te pare te matures shteterore.

Specialsitja prane DAR Shkoder Frida Kopliku tha se procesi ishte i rregullt dhe nuk ka patur asnje sinjal per incidente ndersa shtoi se niveli i testit ishte B1 cka nenkupton nje nivel mestar. Specialistja e DAR foli edhe rreth procesit te korigjimit i cili do nis vetem dy dite me pas. Pas gjuhes se huaj si provim i detyruar, ne date 10 qershor do jete rradha e gjuhes shqiipe dhe letersise, me pas me 15 qershor matematika, ndersa nje dite para zgjedhjeve parlamentare jane dy provimet e fundit , pikerisht me date 24 qershor.

PUBLICITET