Gjendja shëndetësore e një tifozi ka detyruar zyrtarët e Kategorisë së Tretë në Angli të shtyjnë takimin mes Barnsley dhe Burton Albion.

Gjithçka ka ndodhur pasi një helikopter ambulancë, u detyrua të ulej në fushën e lojës, duke kthyer mbrapsht lojtarët e dy skuadrave.

Lojtarët kishin dalë nga tuneli dhe ishin gati të startonin takimin, kur një tifoz i Barnsley, humbi ndjenjat në vendin pas portës, dhe qëndroi i shtrirë për disa minuta. Sapo gjyqtari u informua për situatën e cila ishte serioze, i futi lojtarët përsëri brenda dhomave të zhveshjeve.

“Është njoftuar këtu në Oakëell se, për shkak të një emergjence mjekësore, ndeshja e sotme mes Barnsley dhe Burton Albion është shtyrë, por të gjitha mendimet tona janë me ata që janë prekur.

Barnsley më vonë lëshoi një deklaratë klubi e cila tha:”Barnsley Football Club do të doja të falënderoj përgjigjen e shpejtë nga shërbimi i ambulancës Yorkshire dhe personeli mjekësor i Burton Albion dhe Reds “.

Zyrtari i sigurimit të Reds, Steve Bailey shtoi:”U bë shumë e qartë se incidenti ishte i një natyre serioze, gjë që kërkonte një përgjigje të shpejtë nga të gjithë stafin mjekësor brenda Oakëell në atë kohë.

“Ajo që ne duam të them është se të gjithë të lidhur me të dyja klubet kanë vepruar në një mënyrë të patëmetë, duke treguar frymën e komunitetit dhe bashkësinë që kërkohej, si dhe duke treguar kuptueshmëri se pse loja u shty.

“Futbolli nuk ka rëndësi në një situatë si kjo, ne të gjithë dërgojmë urimet tona më të mira tek zotëri dhe familja e tij”.