VITI 1972, MË I RËNDI NË HISTORIKUN E AVIACIONIT: 2429 VIKTIMA .

Pas tre aksidenteve ajrore brenda nje harku kohor njejavor, ku humben jeten 465 persona, CNN ben bilancin e aksidenteve ajrore dhe te viktimave qe nga viti 1946 deri me sot.
Sipas ketij grafiku, deri ne vitin 1985 aksidentet ajrore te transportit te pasagjereve paraqiten me trend ne rritje, ku  viti me I zi eshte viti 1972 me 2429 viktima.
Siç tregohet në grafikun  e publikuar nga CNN , numri i vdekjeve vjetore të aviacionit dhe perplasjeve te medha te aeroplanve  ne mbare boten kane qene ne renie për dekada te tera dhe  viti I kaluar paraqitet si viti me I sigurte I fluturimeve ajrore qe nga viti 1945, me vetem 265 viktima.
Sipas statistikave, duke iu referuar aksidenteve te ketij viti, fluturimet ajrojre po behen gjithnje e me te rrezikshme dhe me te pasigurta, aq sa mund te mendohet se viti 2014 mund te renditet nder vitet me te tmerrshme, persa I perket aksidenteve ajrore.
Ndersa aksidentet ajrore te avioneve tregtare kane trend renieje. Ne vitet e fundit, te dhenat tregojne se ka pasur me pak aksidente fatale ne pergjithesi.

Artikulli paraprakVLLAZNIA, TË MARTEN TRE AFRIME TË REJA
Artikulli tjetërWILLIAMSON I DHA FUND PRETENDIMEVE PËR TRAFIK ORGANESH