Arbëreshi shkodran Leonardo de Martino u titullua konferenca e organizuar nga universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, Provinca Françeskane Shqiptare, Njësia për Arbëreshët, Arvanitët, Arbneshët dhe Akademia e Shkencave. Zamira Shkreli, drejtore e Qendrës së studimeve albanologjike vlerëson bashkëpunimet për këtë konferencë.

Zëvëndësrektorja Paulina Guli veçoi 2 cilësitë e arbëreshit de Martino.

Akademiku Gëzim Hoxha gjatë konferencës veçoi dramën e parë dramatike shqiptare “Nata e Kshnellave”.

Pater Pashko Gojçaj, Provinciali Françescan Shqiptar po ashtu vlerësoi dramën “Nata e Kshnellave” të arbëreshit shkodran.

Konferenca “Arbëreshi shkodran Leonardo de Martino” u mbyll “Natën e Kshnellave” të interpretuar nga studentet e degës “Gjuhë – Letëersi” nën drejtrimin e aktores Rita Gjeka.

Artikulli paraprakVRAU DY TURISTËT ÇEKË NË SHKODËR, IZOLOHET NË ‘41 BIS’ I DËNUARI PËRJETË SOKOL MJACAJ! MANJA: ASNJË TOLERANCË, CENONTE SIGURINË NË BURGUN E PEQINIT
Artikulli tjetërLEZHA MIRATON BUXHETIN E VITIT 2024