“DAR”: FËMIJËT ROM NUK PO MBËSHTETEN NGA BASHKIA PËR ARSIMIM. Bashkia Shkodër nuk ka mundësuar as transportin falas e as ushqimin falas për fëmijët rom të cilët po shkollohen në kopshtet dhe shkollat e qytetit.

Inspektorija e drejtorisë rajonale të arsimit Lira Smaka thotë se Bashkia nuk duhet të shkojë tek komuniteti rom vetëm për të kërkuar vota.Me nismën e Ministrisë Arsimit, mbi 50 fëmijë rom kanë përfituar duke marrë shkollim falas, ushqim dhe transport falas por falë mbështetjes nga disa shoqata.Fëmijët rom që po shkollohen tashmë është arritur që të regjistrohen. Problem për ta mbetet higjena e secilit.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/Pwzq5DRikXs?list=UU0aBDfsVqdL53NOE5eMXAUw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakEUROPA LEAGUE, BARAZON INTERI DHE FIORENTINA
Artikulli tjetërHAGË, LIHET I LIRË SHESHEL