FULE: ZGJERIMI I BE-së, PJESË E VENDIMIT, JO E PROBLEMIT .

 Eurokomisioneri për Zgjerimin, Stefan Fule kërkoi në Forumin e Kroacisë vazhdimin e procesit të zgjerimit të BE-së dhe theksoi se ka ardhur koha që unioni ta pranojë Ballkanin Perëndimor.
“Procesi i zgjerimit të BE-së është mekanizmi më i suksesshëm transformues. Është koha ta pranojmë Ballkanin Perëndimor”, – tha Fule në fjalimin në panelin me temë “BE – Integrimi i Ballkanit Perëndimor -Ngjashmëritë dhe dallimet” në kuadër të Forumit të Kroacisë.
Eurokomisioneri Fule theksoi se procesi i zgjerimit të Bashkimit Evropian duhet parë si “pjesë e vendimit dhe jo si pjesë e problemit”. Ai pranoi se në BE gjithnjë e më shpesh flitet për lodhje nga procesi i zgjerimit, për të cilën, sipas tij, një prej shkaqeve është edhe ajo se BE-ja prej disa vitesh po ballafaqohet me krizë ekonomike dhe financiare. “Për këtë shkak procesi i zgjerimit të politikave ra në plan të dytë”, – theksoi Fyle.

Artikulli paraprakNULAND TAKON LIDERËT KOSOVARË
Artikulli tjetërKËSHTU JANË RRUGËT NDËRKOMBËTARE