Në meshën kushtuar festës së Shën Rrokut në Shirokë morën pjesë besimtarë të shumtë të cilët rregullisht ndjekin ritualet e kësaj feste. Ata tregojnë rëndësinë që ka festa për të dhe nëse kanë ndryshuar festimet gjatë viteve.

Në këtë meshë morën pjesë besimtarë vendas por edhe emigrant të shumtë të cilët janë kthyer këto ditë për të kaluar pushimet. Për komunitetin e Shirokës, kjo festë është shumë e rëndësishme dhe shumë prej tyre do të marrin pjesë edhe në procesionin që organizohet për bekimin e Shirokës.

Artikulli paraprakDOM ARTUR JAKU: MOS E DHUNONI SHIROKËN
Artikulli tjetërSHPËTOHET NË ALPE TURISTJA SHTATZËNË