30% mesatarja dhe 70 % konkursi jane kriteter e vendosura nga Departamenti I Arteve prane Universitetit te Shkodres “Luigj Garakuqi” per pranimin e studenteve.

Ergys Pirani, Shef I ketij departamentit thote se nepermjet konkursit synojme tiu ofrojme mundesi edhe nxenesve te gjimnazeve te pergjithshme qe deshirojne te ndjekin studimet ne dy drejtimet e artit Kalimi I Akademise se Arteve si department i Universitteit te Shkodres ka reduktuar ne 2 numrin e drejtimeve qe mund ndjekin studentetet. Megjithate pirani thote se pedagogji muzikore dhe picture grafike jane dy drejtimet qe ofrojne me shume mundesi punesimi. Ne dy drejtimet e departamentit te arteve jane rregjistruar gjithsej 36 studente ndersa Pirani thote se shpejti pritet qe ne Shkoder te hapet edhe cilki I dyte i studimeve, niveli master

Artikulli paraprakUSH, PREZANTOHEN KLUBET STUDENTORE DHE REVISTA “VISION”
Artikulli tjetërKRESHNIK KREPI NUK PRANON TË JETË TRAJNER I EKIPIT TË ADËS