GJATË HOMAZHE, ASNJE PËRFAQËSUES I MINISTRISË APO PUSHTETIT VENDOR. Indiferenca ndaj vlerave dhe njerezve qe i kane dhen emer shkores sic ishte edhe kolosi i letrave skender drini, u vererjt me shume se kurr sot ne diten e varrimit te tij.

Ne homazhet ne biblioteken e qytettit u verejt mungesa jo vetem e perfaqesuesve te ministrise se kultures, por asnje drejtues i bashkise, prefektures, apo i partive politike ne shkoder nuk u pa ne homazhet ne nderim dhe kujtim te skender drini. Kjo sjelle aspak e hijshme, ndaj ketij shkrimtari te madh, nuk i shkon per shtat qytetit te shkodres e aq me teper ndaj kesaj figure e cila per vite te tera te gjithe kontributin e tij ia kushtoi shkodres. Por kjo sjelle, kthen edhe njehere ne memorien e qytetareve te shkdores, perbuzjen ndaj atyre figurave te cilet kontribuojne ne kete qytet, por qe asnjehere nuk pranuan te ishin serbile te partive politike, apo drejtuesve te institucioneve. Mungesa e zyrtareve te shtetit shqiptar, ra ne sy edhe te pjessmarresve te cilet pervec repsktit ne homazhet ne nderim te skender drinit, u hasen edhe me indiferencen e drejtuesve te institucioneve ne shkoder

Artikulli paraprakQEVERIA SHPËRBLIM PËR DISA KATEGORI
Artikulli tjetërVLLAZNIA BËN SURPRIZËN ME PARTIZANIN