Ministrja e bujqësisë Frida Krifca ka qenë e pranishme në fshatin Reç të bashkisë Malësi e Madhe gjatë kryerjes së procesit të dezinfektimit nga grerëza e gështenjës. Sipas ministres Krifca, ndërhyrjet në këto 3 vite ka qenë efektive ndërsa vlerësoi punën ndërsa tha se vitin e kaluar prodhimi u 5fishua.

Ndërkohë, fermerët thonë se ky process dezinfektimi ka dhënë efekte pozitive.

Procesi I dezinfektimit filloi 3 vite më parë në fshatin Reç të Malësisë së Madhe dhe mbulon rreth 450 hektarë të kultivuar me gështenjë.

 

 

Artikulli paraprakKËSHILLI BASHKIAK NGRE SHQETËSIMIN E PRONËSISË PËR THETHIN
Artikulli tjetërSHKODËR, 250 RRUGË PENG I PREMTIMEVE