31 maji shënon ditën botërore kundër duhanit. Edi Smajlaj kardiolog në spitalin Rajonal Shkodër shprehet se një pjesë e madhe e qytetarëve të Shkodrës vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare dhe shkaku kryesor është pirja e duhanit.

Vitet e fundit numri i të rinjve që konsumojne duhanin po rritet kjo shton edhe rriskun e prekjes nga sëmundjet kardiovaskulare në një moshë të re.

Në kuadër të ditës botërore kundër duhanit janë zhvilluar një sërë aktivitetesh në Shkodër për sensiblilizimin e qytetarëve për dëmët që sjell pirja e duhanit.

 

Artikulli paraprakSHKODËR, QYTETARI KËRKON TË DREJTËN PËR PRONËN
Artikulli tjetërSTUDENTËT E GAZETARISË SHKODËR FITOJNË FESTIVALIN