BAZHDARI: LIDHJA BASHKI – UNIVERSITET, I JEP FRYMËMARRJE ZHVILLIMIT TË SHKODRËS. Universiteti I Shkodres, si qendra akademike e Veriut te Shqiperise, I jep frymemarrje dhe zhvillim te metejshem Bashkise se Re te Shkodres. Ka qene ky fokusi I diksutimit qe Kandidatja e mazhorances Keti Bazhdari ka zhvilluar me pedagoge te Universitetit te Shkodres.

Ne nje takim te mbajtur ne Hotel Colosseo, Keti Bazhdari u shpreh se pikerisht nje lidhje e ngushte mes Bashkise se Shkodres dhe Universitetit eshte nje binom qe perktheht ne zhvillim per territorin e Bashkise se Shkodres, duke nisur qe nga Velipoja deri ne Theth. Nga ana tjeter, kane qene vete pedagoget, ato te cilet kane shkembyer idete e tyre per mundesine e zhvillimit te ketij rajoni, me nje ure lidhese te perbashket sic eshte universiteti qe I jep mundesi qe me ane te burimeve njerezore te cilet jane te bollshme ne hartimin e projekteve per ti dhene shkodres dimensionin e duhur. Keti Bazhdari, ka ne focus te saj nje vision te qarte, nje vizon gjithepershires per te kthyer Shkodren ne traditen e saj, ne nje nga qytetet me te zhvilluara te vendit, dhe kjo fale kontributit te te gjitheve, nje nga te cilet jane pedagoget e universitetit te Shkodres “Luigj Gurakuqi”